Εκδηλώσεις 6ης Χριστιανικής Αγάπης

  • ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  • ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»

sxoleio_XeimarrasΜε την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, η εκδήλωση της 6ης «Χριστιανικής Αγάπης» που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2014-2015, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» κ. Δημήτριος Μπόκας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Γκούντας, Γκρίζης, Γρίβας, Καζαντζής & Καλαντζής, καθώς και ιερείς πολλών ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και φέτος αθρόα, κατακλύζοντας τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις.

 Σε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους παρατέθηκε κοινός δείπνος («Αγάπες») κατά τα πρότυπα της πρώτης Εκκλησίας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Ακολούθησαν αναστάσιμοι ύμνοι από τους Ιεροψάλτες Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου & Ιεροψάλτες Αγρινίου, και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Η φετινή Χριστιανική Αγάπη ήταν αφιερωμένη στη Βόρεια Ήπειρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της, στις 17 Φεβρουαρίου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας.

sxoleio_MessopotamouΣτην εκδήλωση, ήταν και ο Λεωνίδας Παππάς, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) «Ομόνοια» της Βορείου Ηπείρου, ο Νικόλαος Μπρίγκος, διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας «Όμηρος», εκπαιδευτικοί και παιδιά από τα σχολεία του Μεσοποτάμου και της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου. Οι κ.κ. Παππάς και Μπρίγκος με τους συγκινητικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν και τα Βορειοηπειρωτόπουλα με την παρουσία τους, τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, τα ποιήματα και τα τραγούδια τους (όπως ο «Θούριος», το «Νά ’τανε το ’21 – Χρόνια Δοξασμένα» κ.α.) μας έδειξαν πόσο δυνατά χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας στη Βόρειο Ήπειρο και δίδαξαν τον τρόπο που μπορούμε και εμείς να ξεπεράσουμε την κρίση που διανύουμε, εμποδίζοντας την αλλοίωση που επιχειρείται εναντίον μας και κρατώντας στην καρδιά μας το Χριστό και την Ελλάδα, όπως για αιώνες το πράττουν και οι Βορειοηπειρώτες, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

 Κατά την εκδήλωση, προβλήθηκε επίσης το νέο DVD-video του πατρός Κωνσταντίνου Καντάνη «Οι Υιοί των Αετών» (εκδόσεις Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου), αφιερωμένο στην από αρχαιοτάτων χρόνων ιστορία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στους συνεχιζόμενους διωγμούς που αυτός υφίσταται. Για να δείτε το DVD – αφιέρωμα στη Βόρειο Ήπειρο, πατήστε ΕΔΩ.

 Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ και με την αδελφοποίηση των παιδιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τα παιδιά της Χειμάρρας και του Μεσοποτάμου της Βορείου Ηπείρου.